Energie bewust (ver)bouwen

Elk nieuw project gaat hand in hand met energiebewust denken en ontwerpen. Ka2-architects volgt van zeer nabij de nieuwste wetgeving i.v.m. het (Europees) energiebeleid, de nieuwste (isolatie)materialen, de recentste HVAC-technieken; en kan je ondersteunen in de keuze tussen een Standaard Energiezuinig gebouw, een Laag-energie-gebouw, een Bijna-energieneutraal gebouw (BEN-woningen) en een passiefhuis-gebouw.

EPB – Energie Prestatie en Binnenklimaat

Bij bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, moeten sinds 1 januari 2006 aan de EPB-eisen en de EPB-procedure voldoen. Deze regelgeving legt bepaalde normen op voor het energieverbruik en het binnenklimaat van een gebouw. Er wordt rekening gehouden met de isolatie, ventilatie, verwarmingsinstallaties,… De eisen worden regelmatig aangescherpt en bereiken tegen 2021 het niveau “bijna-energieneutraal bouwen” (BEN). Ka2-architects is erkend als EPB-verslaggever en staat garant voor een persoonlijke en kwalitatieve uitvoering van uw EPB-berekening.

EPC – Energie Prestatie Certificaat

Een energieprestatiecertificaat (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het is verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en voor bepaalde openbare gebouwen. Ka2-architects is erkend als energiedeskundige type A, en helpt je graag voor een vlotte en kwalitatieve opmaak van het EPB-certificaat.